Wie ben ik?

Jacqueline Evenblij

Voorstellen

Als kind was ik erg verlegen, maar zodra ik op de planken stond, kroop ik uit mijn schulp. Ik was altijd bezig met dansen, pianospelen en toneelspelen. Door mijn interesse in de psyche van de mens besloot ik psychologie te gaan studeren. Sinds 1997 ben ik werkzaam als psycholoog, kinder- en jeugdtherapeut, trainer en coach. 

Passie voor theater
Door mijn passie voor theater combineerde ik deze twee vakgebieden al vroeg in mijn carrière. Ik ontwikkelde mezelf in de loop der jaren sterk op het gebied van improvisatietheater en de kracht en toepassingen hiervan. Ik gebruik het zowel aan de therapeutische kant, als aan de kant van de podiumkunst. Ik ontdekte al snel dat spelen, doen, ervaren, een hele krachtige manier is om vaardigheden te leren en tot inzichten te komen. Improvisatietheater brengt veel lol in mijn werk, van improvisatietheater ga ik stralen!

Theatermaker
In 2019 besloot ik me volledig op theaterwerk te richten. Ik heb mijn psychologenpraktijk gesloten en ga nu als theatermaker door het leven. Ik heb een opleiding gevolgd tot contactclown in de zorg. Samen met een collega heb ik enkele jaren terug het Kanjertheater opgericht. We geven voorstellingen op scholen, gericht op het bevorderen van onderling vertrouwen. Daarnaast werk ik al enkele jaren als trainingsacteur.

Met wie werk ik samen

Ik werk onder andere samen met:

Wat anderen over mij zeggen

Jacqueline is analytisch en doorziet snel situaties. Ze speelt goed in op wat er speelt in een groep. Dit doet ze met tact en humor. Het is fijn om met haar op een podium te staan! Ze schakelt heel snel in haar denken en geeft een slimme draai aan scènes.
Atie Frederiks
ImprovisATIE
Improvisatie-acteur
Jacqueline speelt heel graag. Ze is muzikaal, improtechnisch zeer goed onderlegd en daarmee een ras-theaterdier. Ze is ook een denker die alle kanten op kan denken én scherp kan luisteren. Kortom: met Jacqueline als theatermaker haal je een persoonlijkheid in huis.
Jacqueline is een zeer ervaren theatermaker. Ze heeft een uniek inzicht in dramatiek en opbouw van een stuk of scène. Ze weet steeds weer te verrassen en houdt het publiek geboeid. Ze is bovendien een veelzijdig actrice die zich snel kan inleven in een rol.